Rieten daken in Duitsland

Door heel Europa bestaan tradities rond riet als authentieke en ambachtelijke dakbedekking. Elk land en iedere streek heeft zo zijn eigen stijl en karakter, met eigen architectuur, bouwmaterialen en ook rietsoorten om de daken mee te bedekken. Tegenwoordig zien we dat de verschillende riet tradities steeds meer in elkaar over beginnen te vloeien. Internationalisering speelt daarbij zeker een rol. Omdat de afgelopen decennia veel Nederlanders om uiteenlopende redenen naar onze Oosterburen zijn verhuisd, werken onze rietdekkers inmiddels ook regelmatig aan rieten daken in Duitsland. Als u op zoek bent naar vakwerk voor een rieten dak op uw Duitse woning, villa, of boerderij, dan zijn de specialisten van Pape Rietdekkers net over de grens zeker de moeite van het overwegen waard.

Een Nederlands rieten dak in Duitsland laten bouwen

De techniek achter het bouwen van een rieten dak in Duitsland is natuurlijk exact dezelfde als de constructiemethode die in Nederland wordt toegepast. Bovendien lijken de boerderijen, villa’s en andere woningen in de grensstreek sterk op hun Nederlandse buren. Ons vakmanschap, dat we al meer dan een eeuw lang koesteren en ontwikkelen, geeft daarom net zulke prachtige resultaten voor rieten daken in Duitsland als op Hollandse bodem. Maar onze service gaat verder dan rieten daken alleen. Ook voor een met riet bedekte carport, een schuur, een veranda, of een tuinhuisje kunt u bij ons terecht. We nemen graag de tijd om samen met u alle mogelijkheden te bespreken. Daarbij is het alleen maar een voordeel als uw aannemer of architect aanschuift, ook als dat betekent dat we in het Duits overleggen.

Aanleg, onderhoud en renovatie van rieten daken in Duitsland

In ons portfolio met recente projecten kunt u zelf zien dat we regelmatig rieten daken in Duitsland bouwen. Naast de aanleg van nieuwe rietkappen houden we ons ook over de grens bezig met professionele renovatie en onderhoud van rieten daken. Met onze slimme vaste onderhoudsovereenkomst bent u verzekerd van een zo lang mogelijke levensduur van uw dakbedekking. Uiteraard zijn wij bereid en in staat om ook in Duitsland rieten daken zo lang mogelijk in topconditie te houden. Als u van plan bent om een nieuw rieten dak op uw Duitse woning te laten bouwen, dan geniet u met ons periodieke onderhoud zo lang mogelijk van een rietkap waar uw hele omgeving mooier van wordt.

De beste match voor uw rieten dak vindt u vlak over de grens

Het rietdekkersvak wordt steeds internationaler, en dat ligt niet alleen aan de rieten daken die we in Duitsland en België bouwen en renoveren. Ook de gebruikte rietsoorten komen inmiddels van over de hele wereld. Bij Pape Rietdekkers werken we hoofdzakelijk met Nederlandse rietsoorten, zoals Wiedenriet en Kalenberg riet uit natuurgebieden in Overijssel, maar ook hoogwaardig Chinees riet wordt elk jaar populairder. Een andere mogelijkheid is het werken met kunstriet, waar ook erg mooie resultaten mee worden behaald. Voor elk project en voor ieder huis is een ideale rietsoort te vinden. We nodigen u daarom van harte uit om geheel vrijblijvend onze vestiging te bezoeken, want we zitten aangenaam dicht bij de grens. We kunnen u ter plaatse alles vertellen dat u maar weten wilt over onze producten, maar belangrijker nog: in onze vestiging kunt u zelf ons riet bekijken, aanraken en ruiken. Uiteindelijk maakt het niet zo veel uit waar uw riet en uw rietdekker precies vandaan komen, zolang u maar zeker weet dat u de beste match voor uw rieten dak in Duitsland hebt gevonden!