Een huis met rieten dak bouwen

Een huis met rieten dak bouwen

Heel veel mensen dromen ervan om een huis met een rieten dak te bouwen. Eigenlijk vinden we dat bij Pape Rietdekkers helemaal niet zo verrassend, want wij weten als geen ander wat er allemaal mogelijk is als het om rieten daken gaat. Een rieten kap op een woning geeft een onvergelijkbare uitstraling van grandeur, klasse en rustieke stijl waar de harten van huizenbezitters en huizenkopers sneller van gaan kloppen. Bovendien is riet een prachtig natuurproduct, waarmee door innovatieve technieken tegenwoordig uitstekende resultaten kunnen worden behaald als het gaat om duurzame isolatie van de binnenruimte. Toch is er voordat u begint uw droom te verwezenlijken veel om goed over na te denken. Of u nu particulier bent, of als aannemer of architect werkt aan huizen met rieten daken, een portie degelijk professioneel advies van een ervaren specialist kan absoluut geen kwaad. Daarom staan we als familiebedrijf met meer dan een eeuw praktijkervaring met raad en daad voor u klaar om te zorgen dat uw rieten dak precies wordt zoals u dat wilt.

Een rieten dak laten leggen

De aanleg van een rieten dak is specialistisch werk. Voor een rieten dak op uw huis kunt u feitelijk niet om het vakmanschap van een professionele rietdekker heen. Riet is een prachtig product, maar er komen veel specifieke aandachtspunten kijken bij een functioneel, mooi en slim ontwerp van een rieten dak. De keuze voor een specifieke rietsoort is daarbij een belangrijke beslissing, maar ook het ontwerp van de dakconstructie is van groot belang. Met name de hellingshoek van de dakoppervlakken is bepalend voor de afwatering tussen de rietstengels. Als die afwatering niet optimaal is zullen schimmels, algen en rotting het rieten dak op uw huis aantasten, waardoor de levensduur snel minder zal worden. Ook bij een slechte onderconstructie kunnen problemen optreden, zoals bijvoorbeeld lekkages of aantasting van de rietlaag door damp en woonvocht. Daar komt nog bij dat de plaatsing van speciale elementen als schoorstenen, dakkapellen en zonnepanelen op rieten daken bijzondere aandacht verdienen.

Voorkom teleurstelling en maak gebruik van onze ervaring

Wij weten uit onze jarenlange ervaring dat geen twee rieten daken hetzelfde zijn, dus we raden u met klem aan om het advies van een expert in te winnen voordat u aan de slag gaat, zodat u teleurstellingen, frustratie en financiƫle dompers kunt vermijden. Daarom zitten onze adviseurs voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden. Voor professioneel advies, vrijblijvende offertes en constructief meedenken over de verwezenlijking van uw plannen bent u bovendien altijd welkom in onze vestiging bij Doetinchem, waar u zelf onze verschillende rietsoorten kunt komen bekijken, ruiken en aanraken. Een afspraak is zo geregeld en de koffie staat klaar, dus wapen uzelf met de juiste vakkennis en zet vandaag nog de eerste stap naar een prachtig rieten dak op uw huis!

Gerelateerde projecten

Aanhouder wint

Oorspronkelijk plannen voor een verbouw werd uiteindelijk een nieuwbouw huis met rietendak.

Bekijk project
Van pannen naar riet

Telefonisch contact of er op een bestaand pannendak wellicht riet gedekt kan worden?

Bekijk project