Nieuwbouw met rieten dak

Nieuwbouw rieten dak

Voor een natuurlijk bouwmateriaal dat al eeuwenlang volgens ambacht en tradities wordt gebruikt is riet eigenlijk een verrassend modern onderdeel van het Nederlandse landschap. Nieuwbouw met een rieten dak is mateloos populair: tegenwoordig is er zelfs meer vraag naar kwalitatief hoogwaardig riet dan we binnen onze eigen landsgrenzen kunnen produceren. Een gloednieuw rieten dak is een moderne kroon op de woning met een onvergelijkbare klassieke charme, dus de vraag naar riet in nieuwbouwprojecten is begrijpelijk. Gelukkig zijn er genoeg mogelijkheden om zowel met Nederlandse als hoogwaardige geïmporteerde rietsoorten geweldige resultaten neer te zetten als het gaat om nieuwbouw met een rieten dak. Zolang u maar in zee gaat met een kundige aannemer en een rietdekker die het vak door en door kent: mensen zoals de specialisten van Pape Rietdekkers dus!

Ongekende nieuwbouw mogelijkheden met rieten daken

Tegenwoordig is er ook in de nieuwbouw van alles mogelijk met rieten daken. Nog steeds kiezen veel mensen voor de klassieke rustieke charme van een traditionele look Een statige, landelijk gelegen woning onder een perfect uitgevoerd rieten dak geeft een onvergelijkbare uitstraling van statige en schilderachtige stijl. Ook kan worden gewerkt met moderne architectuur en innovatieve oplossingen die prima samen kunnen gaan met een klassieke rieten look. Naast de klassieke benadering ook genoeg manieren om nieuwbouw met een rieten dak een strak en honderd procent modern imago te geven. Daarbij kunt u bijvoorbeeld denken aan een villa, ontworpen volgens de laatste inzichten op het gebied van duurzaamheid en gebouwd met ecologische materialen, met daar bovenop een prachtig en sterk geïsoleerd rieten dak, compleet met ingebouwde zonnepanelen. Kijk vooral naar onze recente projecten en laat u inspireren voor uw eigen plannen rond nieuwbouw met een rieten dak. Voor nog veel meer ideeën, professioneel advies en constructief meedenkende specialisten bent u bij ons altijd welkom, dus neem vooral contact op of kom langs voor een goed gesprek in onze vestiging bij Doetinchem.

Een rieten dak op een modern huis? Dat is mogelijk!

Wilt u na het zien van onze resultaten ook genieten van een modern huis met rieten dak? Dan is dit het moment om onze experts in te schakelen! Het is verstandig om de rieten kapconstructie in een vroeg stadium mee te nemen in uw plannen. Zo kunnen aannemers, architecten en andere betrokken partijen optimaal rekening houden met de mogelijkheden voor een modern huis onder een rieten dak.

Wij hebben al heel wat nieuwbouw projecten met een rieten dak bekroond, dus we zijn bij uitstek de juiste partij om alles optimaal af te stemmen met de verdere professionals waar u mee werkt. Voor ons kent de combinatie modern huis, rieten dak geen geheimen, dus ook als u iets totaal nieuws wilt creëren komt onze expertise altijd goed van pas.

De voordelen van een rieten dak op een nieuwbouw

Niet iedereen weet dat bij nieuwbouw een rieten dak voordelen oplevert ten opzichte van een normaal pannendak. Die voordelen beginnen natuurlijk al bij de aanblik van een rieten dak: niets anders zet op zo’n elegante manier een sfeervolle kroon op uw werk. Maar ook de hoge isolatiewaarde is een voordeel van een rieten dak. Als de juiste materialen worden gebruikt kan de isolatie van warmte en kou, maar ook van geluid verrassend hoog oplopen. 

Daar komt nog bij dat een rieten kap slim gebruik maakt van natuurlijke materialen. Terwijl u dus bespaart op uw energiekosten en daarmee het milieu een handje helpt, bent u ook nog groen bezig door voor riet te kiezen.

Riet en nieuwbouw: klaar voor een duurzame toekomst

In Nederland gelden strenge eisen voor nieuwbouwwoningen. Onder meer op het gebied van isolatie en milieubelasting ontwikkelt de regelgeving zich snel, dus voor wie zich met nieuwbouw wil gaan bezighouden is het verstandig om hier rekening mee te houden. Binnen een moderne benadering van bouwen met riet kan een dak goede isolatie bieden, terwijl de risico’s rondom brandveiligheid met verschillende maatregelen goed te beheersen zijn. Een nieuwbouw rieten dak is in de praktijk meestal een gesloten dak met een geschroefde constructie. Hierbij wordt de rietlaag direct vastgeschroefd op een laag hoogwaardige isolatieplaten met dampwerende eigenschappen. Door dit geavanceerde materiaal te gebruiken kan in de nieuwbouw met een rieten dak worden voldaan aan de laatste eisen van het geldende Bouwbesluit. Een nieuw rieten dak is daarmee een duurzame bouwoplossing met prachtige resultaten in natuurlijke bouwmaterialen.

Professioneel advies is cruciaal

Als u nieuwbouw met een rieten dak overweegt zijn er een heleboel zaken waar u goed over na moet denken voordat u begint. Het ontwerp van uw dak is een kritiek punt, maar ook de keuze voor de meest geschikte rietsoort, de plaatsing van zonnepanelen, dakkapellen, dakramen – eventueel met een innovatieve waterslag met ingebouwde drain tegen verkleuringen door vocht – en andere elementen zijn van belang voor het resultaat. Onze specialisten denken heel graag met u mee, dus maak vooral gebruik van onze passie voor riet en ruim een eeuw aan professionele ervaring. Bij Pape Rietdekkers werken we samen met zowel aannemers als particulieren, dus neem vandaag nog contact op om straks uw eigen nieuwbouwproject met een schitterend rieten dak te bekronen.

Gerelateerde projecten

Aanhouder wint

Oorspronkelijk plannen voor een verbouw werd uiteindelijk een nieuwbouw huis met rietendak.

Bekijk project
Bijzondere architectuur

Een moderne villa waarbij het riet op de wanden verticaal is aangebracht met een plat dak bovenop waarbij de dakrand is afgewerkt met aluminium zetwerk.

Bekijk project
Van pannen naar riet

Telefonisch contact of er op een bestaand pannendak wellicht riet gedekt kan worden?

Bekijk project