Kunstrieten dakbedekking als alternatief voor natuurlijk riet

Kunstriet

Pape Rietdekkers staat al generaties lang pal achter het traditionele vakmanschap van het rietdekkersbedrijf. Toch kijken we ook naar de modernste toepassingen en technieken uit ons vakgebied. Een kunstrieten dak is tegenwoordig voor veel van onze klanten een praktisch alternatief voor een natuurlijk rieten dak. Dat is niet zo verwonderlijk, want kunstriet heeft eigenschappen waardoor het kan worden gebruikt op locaties waar een meer traditionele benadering voor problemen kan zorgen. Ook in het onderhoud levert kunststof riet vaak aanzienlijke voordelen op. De uitstraling die een kunstriet overkapping aan uw project geeft pakt verbluffend mooi uit, zodat u zich om het eindresultaat geen zorgen hoeft te maken terwijl u geniet van de voordelen die deze innovatieve dakbedekking u op zal leveren.

Kunstrieten dakbedekking als alternatief voor natuurlijk riet

Kunstriet is een verrassend goed alternatief voor traditioneel natuurlijk riet, zoals steeds meer van onze klanten zelf ontdekken. Zeker als een kunststof rieten dak wordt aangelegd door ervaren professionals zoals de rietdekkers uit ons familiebedrijf zal zelfs een expert goed moeten kijken om het verschil te zien. Toch gaat het hier om een wezenlijk ander materiaal, dat absoluut voordelen biedt in specifieke situaties, maar niet automatisch de beste keuze is voor elk project waarbij riet wordt gebruikt. Kunstrieten dakbedekking wordt aangebracht volgens een andere werkwijze dan de methode die die al eeuwen voor natuurriet wordt gebruikt. De aard van het materiaal vraagt om een andere opbouw van de dakbedekking. Hiervoor zijn speciale legschema’s ontwikkeld, waarvoor wij ook specialistisch gecertificeerde vakmensen in dienst hebben. Door de slimme eigenschappen van het kunstriet worden prachtresultaten bereikt onder hellingshoeken en op plekken die niet geschikt zijn voor natuurriet. Daarmee is kunststofriet vaak een ideale uitkomst voor bijzonder gevormde daken of voor een rieten dakkapellen waarop natuurlijk riet bepaalde nadelen met zich mee kan brengen. Uiteindelijk is de keuze aan u, en gaat het er ons om dat u kiest voor de benadering die het beste aansluit op uw situatie en uw smaak. Natuurlijk delen we graag onze expertise met u bij het afwegen van uw keuze, want we denken graag met u mee om u de beste oplossing aan te reiken. Onze specialisten kunnen u vertellen of uw eigen unieke project vraagt om kunstriet, als de beste oplossing voor een dakbedekking om jarenlang onbezorgd van te genieten. We adviseren u zelfs om persoonlijk onze vestiging in Doetinchem te bezoeken, want juist bij de keuze tussen kunstriet of natuurriet is een eigen blik en een persoonlijk gevoel van groot belang.

Kunstriet als overweging

Bij Pape Rietdekkers hebben onze vakspecialisten aanzienlijke ervaring met de vele toepassingen van kunststof rieten dakbedekking. Een blik op onze recente projecten met kunstriet laat al zien dat de resultaten net zo mooi kunnen zijn als bij natuurriet. Voor een vakkundig oog valt het misschien van dichtbij op dat de breeuw en voet van de dakbedekking minder dik zijn, maar dat hoeft zeker geen nadeel te zijn. Net zoals bij al onze producten verzorgen we met aandacht het onderhoud aan uw rieten dakbedekking, maar in het geval van kunstriet zal dat onderhoud aanzienlijk minder intensief zijn, en daarmee ook aantrekkelijk qua kostenbesparing. Toch blijft kunstriet als relatief nieuwe techniek voor iedereen een afweging. We geven u het liefst alle informatie die u nodig heeft om zelf een goed onderbouwde beslissing te nemen. Als u uiteindelijk toch kiest voor natuurlijk riet op uw dak, dan weet u in ieder geval waarom u die keuze heeft gemaakt. Uiteraard blijven we met u in gesprek om te zorgen voor het mooiste resultaat, want uw tevredenheid blijft de basis voor onze passie en ons vakmanschap.

Veelgestelde vragen

Wij werken als het kunstriet betreft voornamelijk met novariet, maar ook andere soorten kunstriet kunnen wij verwerken.

Het dak dient minimaal 30 graden te zijn.

Dit hangt af van het gebruikte legschema maar is meestal rond de 12 cm. Waarbij de randen kunnen worden opgedikt om het een wat dikkere uitstraling te geven.

Nee dit onderhoud is niet gelijk, aan uw kunstrietendak zult u echter ook wel af en toe onderhoud nodig hebben.