Rieten dak impregneren

Rieten dak impregneren

Als natuurproduct staat rieten dakbedekking constant bloot aan de kracht van de elementen. Met ons Hollandse weer betekent dat vaak een doorlopende afwisseling van zon, regen en wind, die elk op hun eigen manier op het riet inwerken. Hoewel elk natuurlijk materiaal uiteindelijk slijt, is het impregneren van een rieten dak met een roofcleaner een geavanceerde manier om de invloed van warmte, kou, droogte en vocht tegen te gaan. Met impregneren wordt bedoeld dat de werkzame stof de rietstengels bedekt, voor een optimale bescherming tegen kwalijke invloeden van buitenaf. Zo zorgt u door uw rieten dak te impregneren voor een langere levensduur van uw rietdek, door slim gebruik te maken van moderne technologie.

Nano coating van een rieten dak

De grootste vijand van een mooi en sterk rieten dak is vocht. Een rieten dak is waterkerend, maar de rietlaag zelf is niet volledig waterdicht. Opgehoopt vocht kan zorgen voor schimmel, algen en andere invloeden die het riet aantasten. Het kan uw rieten dak ook flink ontsieren, doordat er een groene of zwarte laag van algen ontstaat die de rietstengels verder kan beschadigen. Speciaal ontwikkelde nano coatings zorgen ervoor dat vocht geen goede grip op het riet kan krijgen, waardoor uw rieten dak aanzienlijk langer beschermd is tegen weer, wind, schimmels en algen. De relatief nieuwe wetenschap van de nanotechnologie heeft heel wat te bieden als het gaat om het rietdekkersvak. Met nanotechnologie worden stoffen bedoeld die op moleculair niveau hun werk doen, zonder dat we er met het blote oog iets van kunnen zien. De nano coating waarmee wij rieten daken impregneren is speciaal ontwikkeld om een ultradun laagje te vormen om elke rietstengel heen, waardoor ze individueel en langdurig beschermd blijven.

Hoogwaardige biologische nano coating speciaal voor rieten daken

De nano coating voor riet die we inzetten om uw dak duurzaam te beschermen is een hoogwaardig product. De coating is niet giftig of brandbaar en werkt op waterbasis. Daardoor is de nano coating 100% biologisch afbreekbaar, zodat het zonder milieuschade kan worden gebruikt in natuurlijke omgevingen. De coating vormt niet alleen een passief beschermingslaagje, maar heeft ook actieve bestanddelen die op biologische wijze schimmelvorming bestrijden. De coating werkt sterk waterafstotend, waardoor de afwatering van het rietdek fors wordt verhoogd. Tegelijkertijd is de stof dampdoorlatend, kleurloos en wordt de coating niet beïnvloed door UV-straling. Met onze speciale nano coating geeft u uw rieten dak de beste bescherming tegen de elementen, stengel voor stengel en jaar na jaar.

Kosten voor impregneren van een rieten dak

Het impregneren van een rieten dak met een nano coating is geen ingewikkelde procedure. De coating wordt als vloeistof over de rietlaag heen wordt verneveld, waarna het zich door de dakbedekking verspreidt, tot in de kleinste hoekjes en holtes. Door een nano coating aan te brengen wordt uw rieten dak beter beschermd tegen invloeden van buitenaf. Uiteraard is de prijs van het aanbrengen van een nano coating afhankelijk van de omvang van uw dakoppervlak en de complexiteit van het ontwerp. Neem direct contact op met onze medewerkers voor meer informatie en een vrijblijvende offerte.

Veelgestelde vragen

Er zijn verschillende soorten middelen die weleens door elkaar worden gehaald. De roofcleaner is een middel wat wordt gespoten tegen beginnende alggroei als het dak vaak minimaal een jaar oud is.
De brandvertragende coating wordt aangebracht op een nieuw rieten dak en wordt soms geëist door de gemeente.
Daarnaast bestaat er nog een nano coating die de vochtopname van het riet verminderd.

Dit is een middel wat beginnende aangroei op het rieten dak verwijderd. Het is dus een middel om het dak schoon te maken van algen. Algen maken een afsluitende laag over het riet waardoor het minder goed kan drogen en dit heeft nadelige gevolgen voor de levensduur van het rieten dak.

Nee, er moet een beginnende aangroei van alg zijn. En dit duurt meestal één á twee jaar.

Indien uw woning binnen 15 meter van de erfafscheiding ligt moet u voldoen aan de NEN 6063 en het dak behandelen tegen vliegvuur. Er zijn verschillende manieren om hieraan te voldoen en het aanbrengen van een brandvertragende coating is hier een van. Dit is een coating die het riet brandvertragend maken. Pape Rietdekkers is geen voorstander van het aanbrengen van een dergelijke coating in verband met de levensduur van het rieten dak die hierdoor negatief wordt beïnvloed.

Deze coating wordt aangebracht nadat het nieuwe dak is gelegd.