Onderschoten rieten dak

Onderschoten rieten dak

Rieten daken zijn vaak letterlijk de kroon op het werk van een statige boerderij, een monumentaal pand, of een historische hoeve. Vroeger was een rieten dak voor een boer misschien een kwestie van noodzaak, of van vraag en aanbod, maar tegenwoordig is dat anders. Een gerenoveerde of opnieuw ingerichte boerderij is voor steeds meer mensen een aantrekkelijk woonobject, waarbij een rieten dak een doorslaggevende koopfactor kan zijn. Daarvoor moet de constructie van de rietkap wel voldoen aan de huidige strenge normen voor isolatie en brandveiligheid. Een traditioneel open rieten dak volstaat daar niet voor, dus is het zaak om het te moderniseren tot een onderschoten rieten dak. Met deze slimme en feitelijk onzichtbare investering maakt u uw klassieke pand weer volledig toekomstbestendig en geschikt voor de verkoop, terwijl u direct bespaart op uw energierekening en verantwoord omgaat met uw impact op het milieu.

Opwaarderen van een open rietkap naar een onderschoten rieten dak

Een onderschoten rieten dak is een zeer praktische en efficiƫnte manier om een complete boerderij of woonhuis op te waarderen. Die opwaardering zit hem uiteraard deels in de akoestische en thermische isolatiewaarde, lagere stookkosten en een kleinere impact op het milieu, maar de extra waarde vertaalt zich vooral heel concreet naar een grotere verkoopbaarheid en hogere verkoopprijs van het object.

Een onderschoten rieten dak: een onzichtbare metamorfose

Bij het aanbrengen van een onderschoten rieten dak blijven de vorm en de aanblik van het dak zelf eigenlijk volledig intact. De modernisering bevindt zich namelijk onder de rietkap, in de vorm van isolerende en dampwerende materialen die aan de binnenzijde van het dak worden geplaatst. Het frame van bindlatten waarop uw traditionele rieten dak vastzit wordt verwijderd, waarna de rietstengels stevig op de isolatieplaten worden geschroefd. In tegenstelling tot een volledig gesloten rieten dak blijft hier een luchtspouw open tussen de isolerende platen en de rietlaag, waardoor het riet beter kan drogen. Daarmee is de keuze voor een onderschoten rieten dak een onzichtbare metamorfose met concrete resultaten.

Persoonlijk advies en offertes voor uw specifieke situatie

Of uw boerderij of monument geschikt is voor plaatsing van een onderschoten rieten dak hangt af van de vorm van het gebouw. Met name oude gebouwen met bijzondere rieten daken komen vaak niet voor een onderschot in aanmerking. Buiten deze uitzonderingen is een onderschoten rietkap voor veel eigenaren van oude boerderijen een geweldige manier om de waarde van hun pand te vergroten en te zorgen dat een historisch gebouw weer jaren mee kan op de moderne huizenmarkt. Onze specialisten bespreken graag persoonlijk uw mogelijkheden, dus neem vooral contact op voor een verhelderend gesprek, professioneel advies, of een gespecificeerde offerte.