Mos en algen op rieten daken

Mos en algen op rieten daken

Op rieten daken van enkele jaren oud zien we regelmatig mos en/of algengroei. De algen zijn als een slijmerige zwarte laag zichtbaar wanneer het riet nat is. De vochtigheid van een dak is van grote invloed op de vorming van algen. Hoe vochtiger het dak, des te sneller de groei van de algen zal zijn. Dit wordt vooral zichtbaar in het najaar, waar de groei van algen explosief kan zijn, terwijl uw rieten dak in de zomer er nog perfect uit zag.
Het grootste nadeel van algen op uw dak, is dat er een afsluitende laag wordt gemaakt over het rieten dak zodat het riet minder goed kan drogen. Het vrijhouden van het rieten dak van algen en mossen heeft dus een positief effect op de levensduur van het dak.

Bestrijding van mos en algen op uw rieten dak

Het bestrijden van mos en algen op uw dak doen wij door middel van een roofcleaner. Dit milieu vriendelijke middel spuiten wij op het dak. Na enkele weken zullen de algen en mossen verdwijnen.
Daken met beginnende groei van mos en algen zijn geschikt voor de roofcleaner. Wij raden daarom aan om deze behandeling eens per jaar te herhalen. Ervaring leert ons dat er hierdoor minder snel herstelwerk hoeft te worden uitgevoerd.
Wanneer het dak niet onderhouden wordt en de groei te erg wordt, u ziet dan met droog weer schubben op uw dak, dienen de algen en mossen handmatig verwijderd te worden.
Uw eigen tuinplanten zullen niet door dit middel worden aangetast. Wel is het verstandig planten niet in de drup van het dak te laten staan. Ook is het belangrijk om vijvers af te dekken.