Een rieten dak op uw boerderij

Een rieten dak op uw boerderij

Iedere liefhebber van de landelijke stijl van leven zal het beamen: een rieten dak op een boerderij is een sfeermaker waar maar weinig andere landschapselementen aan kunnen tippen. Boerderijen met rieten daken zijn al eeuwenlang tekenend voor de sfeer van het Nederlandse boerenland. Dat is nog altijd duidelijk te merken, want niet alleen oude, monumentale hoeves tonen nog steeds trots hun klassieke rietkappen, maar ook elke nieuw gebouwde boerderij met rieten dak is een aanwinst voor die typerende Hollandse country lifestyle. Dat zijn er behoorlijk wat: de laatste jaren voldoet het aanbod van Nederlands riet zelfs niet meer aan de nationale vraag. Als u zelf ook droomt van een klassiek of modern rieten dak op uw boerderij sluit u daarmee aan op een oude traditie met verassend moderne mogelijkheden.

Uw eigen boerderij met rieten dak

Zelfs al is een boerderij met rieten dak een klassiek idee, toch is er ook voor oude panden een moderne oplossing mogelijk. Het rietdekkersvak mag dan een oud ambacht zijn, toch gaan we met de tijd mee door innovatieve technieken te gebruiken. Een modern, gesloten rieten dak ziet er van buiten net zo mooi uit als een klassiek of open rieten dak, maar isoleert uw boerderij veel beter en is bovendien nog veiliger ook. De rietstengels worden binnen de moderne benadering direct vastgeschroefd op isolerend plaatmateriaal, waardoor uw huis in de winter lekker warm blijft en in de zomer koelte blijft bieden. Zo kunt u zelfs een oudere boerderij opwaarderen naar een moderne, luxe en comfortabele woonboerderij met rieten dak. De constructie voldoet daarmee aan alle normen en eisen uit het geldende Bouwbesluit, terwijl u investeert in een duurzame oplossing met de mooiste natuurlijke materialen.

Vrijblijvend professioneel advies voor eigenaren, aannemers en architecten

Een boerderij met een rieten dak is prachtig, maar het is geen project om zomaar lukraak aan te beginnen. Veel eigenaren van boerderijen, maar ook architecten en aannemers, missen de expertise om een rieten dak te ontwerpen dat niet alleen mooi en functioneel, maar ook robuust en duurzaam is. Bij Pape Rietdekkers hebben we ruim een eeuw praktische ervaring met rieten daken op boerderijen in alle vormen en maten, dus aarzel niet om gebruik te maken van onze expertise. Wij gaan graag het gesprek met u aan om mee te kunnen denken met uw plannen. Zo zorgen we er samen voor dat u straks geniet van een rieten dak op uw boerderij dat tientallen jaren precies de sfeer uitstraalt waar u naar zoekt. Ook voor vrijblijvende offertes bent u bij ons aan het juiste adres. U kunt onze medewerkers altijd bellen, maar misschien is het nog beter om onze vestiging bij Doetinchem te bezoeken. Daar staat niet alleen de koffie voor u klaar, maar kunt u ook met eigen ogen zien wat onze verschillende rietsoorten voor uw boerderij kunnen betekenen.

Veelgestelde vragen

Dit hangt af van de vorm van uw dak. Sommige rietsoorten lenen zich beter om bepaalde vormen te maken. Daarnaast is de grofheid van het riet een factor die meespeelt.

De traditionele nokvorsten zijn er in rood en blauw gesmoord (een antraciet kleur). Daarnaast zijn er nog andere nokafwerkingen mogelijk, zoals aluminium nokkappen of koperen vorsten.

Er is een antraciet kleur mogelijk, die mooi kleurt bij de blauw gesmoorde nokvorsten en daarnaast een lichtere cement kleur.

Ja dit is mogelijk, de combinatie riet en pannen komen vooral op boerderij type woningen vaak voor.