Zonnepanelen en uw rieten dak

Zonnepanelen en uw rieten dak

Ook al zijn we bij Pape Rietdekkers als familiebedrijf al meer dan een eeuw ons mooie vak aan het uitoefenen, we gaan wel degelijk mee met de nieuwste trends en ontwikkelingen. Een rieten dak met geïntegreerde zonnepanelen is een prima voorbeeld van de manier waarop we traditie en innovatie hand in hand laten gaan. Of u nu een nieuw rieten dak met zonnepanelen wilt laten bouwen, of misschien vanuit bestaande rieten dakbedekking zonne-energie wilt gaan opwekken, wij hebben alles in huis om de klus vakkundig en met aandacht te klaren.

Een rieten dak met zonnepanelen: een mooie en logische combinatie

Zonnepanelen op een rieten dak zijn een verrassend goede match. Ten eerste is er de overeenkomst als het gaat om het milieu. Een natuurproduct als riet past prachtig bij een natuurlijke manier om uw eigen groene energie op te wekken. Toch is ook de aanblik van zonnecollectoren in combinatie met een rieten dak erg mooi. Waar de panelen op een regulier dak een opvallende en vaak storende factor zijn, liggen zonnepanelen bij een rieten dak juist in de rietlaag verzonken. Dit heeft geen invloed op de hoeveelheid zonlicht die ze opvangen, maar het geeft wel een veel mooier resultaat: niet onbelangrijk bij een dak dat bepalend is voor de aanblik van uw huis.

Zonnepanelen in het riet: hoe werkt dat precies?

Inmiddels hebben onze specialisten ruime ervaring opgedaan met zonnepanelen op bestaande rieten daken en nieuwe rietkappen. Bij een bestaande rietlaag zorgen we ervoor dat er een precies passende uitsparing wordt gemaakt in het riet. Hier wordt een waterdichte onderlaag op aangebracht, waarna de zonnepanelen keurig verzonken in de rietkap worden bevestigd. Zo wordt uw hele woning snel en efficiënt opgewaardeerd tot uw eigen groene energiecentrale. Nieuwe rieten daken met zonnepanelen kunnen nog sneller worden gebouwd. Ook hier worden de panelen ingebed in de rieten kap, maar omdat de aanleg van de panelen vanaf het begin in het proces wordt meegenomen kan de precieze ligging en aanleg optimaal worden afgestemd op het hoogste rendement van uw energievoorziening. Als u een nieuw rieten dak wilt aanleggen en u zich aan het oriënteren bent, dan raden we u absoluut aan om de mogelijkheden van zonne-energie te overwegen. We staan u graag te woord over de ins en outs van deze mooie combinatie.

Onderhoud aan zonnepanelen en uw rieten dakbedekking

Zonnepanelen werken ook op rieten daken het beste wanneer ze goed onderhouden en gereinigd worden. Dat kan bij een rieten dak juist een voordeel zijn, omdat u deze werkzaamheden kunt combineren met de reiniging van uw rietlaag. Zo verlengt u niet alleen de levensduur van uw rieten dakbedekking, maar u vergroot ook nog het rendement van de groene investering op uw dak. Pape Rietdekkers biedt regelmatige en incidentele dienstverlening aan op het gebied van reinigen, onderhoud en reparatie van uw rieten dak, dus we vertellen u heel graag hoe u deze twee keerzijdes van dezelfde medaille slim kunt combineren. Natuurlijk kunnen wij u hiervoor vrijblijvend een offerte doen toekomen. Voor al uw vragen en afwegingen staan wij u ook heel graag te woord in onze vestiging in Doetinchem. Neem daarom vooral contact op om uw rieten dak zo goed en zo mooi mogelijk in het zonnetje te zetten.

Veelgestelde vragen

Ja, dit is zeker mogelijk. De zonnepanelen worden dan met een opdaksysteem geplaatst. Waarbij het riet om de panelen gedekt worden. Onder de panelen is wel een waterslag nodig om het water wat over de panelen loopt onder het riet door af te voeren.

Dit gebeurt met een opdaksysteem waarbij de zonnepanelen tussen het riet liggen.

Of zonnepanelen een optie zijn voor uw rietendak hangt af van de ligging van de zijde waar u de panelen wenst en daarnaast speelt ook mee of het aantal panelen dat u wenst hierop past.