Rieten dak op villa

Rieten dak op villa

Wat is er mooier dan het aanzicht van een prachtige, statige villa, mooi gelegen in het groen of in een woonwijk omringd door andere riante woonpaleizen? Precies: diezelfde prachtige villa met een rieten dak als goudgele kroon op het werk! Veel huizenbezitters hebben wel eens overwogen om hun villa met een rieten dak te bekronen, maar vaak twijfelen ze over de haalbaarheid van zo’n mooi resultaat. Ook vragen over het onderhoud, de isolatiewaarde en de verzekeringskosten voor een rieten dak op een villa houden veel mensen tegen. Gelukkig zijn die bedenkingen overbodig, tenminste, zolang u uw project laat uitvoeren door een ervaren rietdekker die precies weet wat de beste match voor uw woning of bedrijfsvilla is.

Kiezen voor een villa met rieten dak

Uw villa is vastgoed waar u met liefde, zorg en aandacht mee omgaat. Daarom is het begrijpelijk dat u heel goed wilt weten waaraan u begint voordat u een rieten dak op uw villa laat bouwen. Ook voor wie een nieuwbouwproject start en voor de te bouwen villa een rietkap overweegt zijn er veel belangrijke afwegingen te maken. Laten we beginnen door een aantal mythes te ontkrachten om uw aarzeling zoveel mogelijk weg te nemen. Ten eerste is de isolerende waarde van een modern rieten dak verrasend hoog. Moderne rieten daken zijn gesloten constructies, waarbij het riet direct op hoogwaardige isolerende platen wordt geschroefd. Deze platen zijn dampwerend om het riet van binnenuit te beschermen tegen woonvocht. De isolatieplaten zorgen voor een RC-waarde die voldoet aan de criteria van het huidige Bouwbesluit. U hoeft zich dus geen zorgen te maken over hoge energierekeningen of onnodige belasting van het milieu met dit prachtige natuurproduct.

Villa’s met rieten dak en verzekeringen

We horen vaak dat huiseigenaren vrezen voor torenhoge verzekeringspremies voor een rieten dak op hun villa. Ook deze zorgen kunnen we wegnemen, want met de juiste constructiemethodes, eventueel impregneren van het riet en mogelijke bliksemafleiders is het gevreesde brandgevaar minimaal. De verzekeringspremie zal dus niet ineens torenhoog worden. Een belangrijk aandachtspunt daarbij is regelmatig professioneel onderhoud van het rieten dak op uw villa. Hiermee verlengt u de levensduur aanzienlijk, maar ook de aanblik van uw prachtige rietkap blijft zo lang mogelijk optimaal. Speciaal voor deze doeleinden bieden wij overeenkomsten aan voor periodiek onderhoud, zodat u onbezorgd kunt blijven genieten van een rietkap in topconditie.

Betrek een ervaren specialist bij het ontwerp van uw villa met rieten dak

Bij Pape Rietdekkers werken we al ruim een eeuw samen met huizenbezitters, aannemers en architecten. We denken graag mee tijdens het ontwerp van een rieten dak, want dit is altijd specialistisch maatwerk waar veel professionals niet genoeg kennis voor in huis hebben. Allerlei aspecten van de aanleg, zoals de hellingsvlakken van de dakdelen, de uitvoering van de nokvorsten en de plaatsing van schoorstenen, zonnepanelen, of dakkapellen hebben gevolgen voor de beste aanpak. Met een expert in de arm voorkomt u frustratie, teleurstelling en – erger nog – een rieten dak op uw villa waaraan onnodige schade of slijtage optreedt door een ondoordacht ontwerp. U kunt altijd contact opnemen met onze adviseurs voor advies, tips en vrijblijvende offertes. We raden u aan om een afspraak te maken voor een bezoek aan onze vestiging bij Doetinchem, omdat u daar persoonlijk kunt zien welke rietsoorten u zou kunnen toepassen. Maak daarom slim gebruik van onze expertise en kom goed beslagen ten ijs door vooraf te overleggen over uw plannen voor een prachtig rieten dak op uw villa!

Gerelateerde projecten

Bijzondere architectuur

Een moderne villa waarbij het riet op de wanden verticaal is aangebracht met een plat dak bovenop waarbij de dakrand is afgewerkt met aluminium zetwerk.

Bekijk project

Veelgestelde vragen

Dit hangt af van de vorm van uw dak. Sommige rietsoorten lenen zich beter om bepaalde vormen te maken, waardoor wij deze adviseren voor het mooiste resultaat. Daarnaast is de grofheid van het riet een factor die meespeelt.

Ja deze zijn in elke gewenste RAL-kleur te coaten.

Wij bieden u na het leggen van uw nieuwe rieten dak een onderhoudscontract aan waarbij wij jaarlijks uw dak inspecteren en onderhouden. Hebben wij uw dak niet gelegd maar wilt u toch een onderhoudscontract bij ons dan kan dat ook.

Ja dit is mogelijk, de combinatie riet en pannen komen vooral op boerderij type woningen vaak voor.